WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Sunday, July 24, 2011

KEPUTUSAN TILAWAH AL-QURAN PERINGKAT ANTARABANGSA 2011


Keputusan bola sepak dah tahu. Kini beralih kepada keputusan Tilawah Al Quran Peringkat Antarabangsa tahun 2011. Alhamdulillah, kedua-dua qari dan qariah Malaysia pada tahun ini telah berjaya menjadi johan bagi kategori qari dan qariah. Berikut keputusan penuh Tilawah Al Quran Peringkat Antarabangsa 2011:

BAHAGIAN QARI :

Johan Qari dimenangi oleh Amirrahman Abbas   dari Malaysia dengan markah 89.26%


Naib Johan Qari dimenangi oleh Muhmmad Saudi   dari Filipina   
                                   dengan markah 88.67%

Tempat ke tiga Qari  dimenangi oleh Mahmud Al Basit dari Mesir dengan markah 87.8%



BAHAGIAN QARIAH

Johan Qariah dimenangi oleh Hajjah Suraya Abu Hassan dari Malaysia dengan markah 88.33%

Naib Johan Qariah dimenangi oleh Hajjah Norkhalidah dari  
                            Indonesia dengan markah 88.30%

Tempat ke tiga Qariah dimenangi oleh Nor Azizah Solihin dari Singapura dengan markah 86%



TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

17 GENTA RASA:

Citarasa Rinduan said...

Syukur..
dan tahniah kerana qari dan qariah mmg terbukti bersuara lunak dan mengalunkan ayat2 suci dengan sempurna..

tahniah sekali lagi

cucu umie said...

tahniah bt qariah and qari malasyai..untuk qariah wanita perbezaan mata amatlah sedikit..

pssst..xtgok pi kenduri..

cik pulau said...

tahniah buat qari dan qariah..
^^,

SoLy SoLicious said...

Alhamdulillah~
tahniah buat qari+qariah malaysia~

En iLham said...

alhamdulillah
tahniah buat qari dan qariah dari malaysia

yatie Awang said...

Alhamdulillahkan...malaysia berjaya

Rozali said...

Assalamualaikum Imanshah

tahniah Malaysia

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL MUBARAK

Wassalam

belog|amiyo said...

keputusan bola bukan main orang amik cakna. huhu.

delarocha said...

tahniah malaysia :-)

merahitujambu said...

ibu saya cakap kalau tilwah alquran je dulu pasti nk dekat puasa..tahniah malaysia

muhamad hanif said...

waahh,

nasib baik ada keputusan, tadi tak sempat nak usha keputusan dia,

alif haris said...

alhamdulillah malaysia menag ^^
bangga jap huhu
congrates buat mereka berdua ~

iKhRam said...

tahniah krpada qari dan qariah dari malaysia.

Eazy Izzuddin said...

tahniah buat mereka berdua...
mengaji pun sedap

Ummi Humaira said...

Assalamualaikum Iman....

tahniah buat Qari dan Qariah dari Malaysia jua yg lain2...

sekadar berkongsi maklumat jer....
bacaan mereka boleh juga didengar semula dlm youtube ummi n hubby kat channel :
http://www.youtube.com/user/ummiawni

http://www.youtube.com/profile?user=af6kd#grid/uploads

Mohd Khairi Khadzir said...

tahniah kpd semua pemnang...saya xsmpt nk dgr bacaan kedua2 pemenang... nk tgk kt youtube je la..hhehe

FasiHaH SupiaN said...

tahniah kepada qari dan qariah malaysia..hebat2 semuanya.....

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget