WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Tuesday, February 15, 2011

SERVIS KERETA

Pagi tadi menyelesaikan hutang pada kereta. Kena servis ma..Alahai eksian kereta dah lebih tarikh dan jumlah kilometer perjalanan. Huhu, bukan apa, nak servis di Pusat Servis Honda yang agak jauh dari rumah (20 km) kena plan btul-betul. Kalau pergi hantar kemudian tinggal, malas pula nak menyusahkan kawan-kawan. Imanshah selalu servis pada hari cuti atau hari Sabtu. Senang begini, tunggu sehingga selesai, kemudian terus pulang.

Apapun, sejak dulu lagi dari zaman memakai Honda sejak 2007 dulu, memang Pusat Servis Honda menjadi tempat Imanshah servis kereta. Walaupun agak mahal sedikit jika dibandingkan dengan bengkel-bengkel biasa, namun rasanya berbaloi. Jarang lah kereta ini merajuk dan buat hal. Apapun, mana-mana servis, terpulang lah kepada individu. Yang penting kita selesa dan kereta yang diservis tidak buat hal.

Imanshah suka ke sini kerana servisnya yang cepat, mesra dan khidmat selepas servis pun ada. Selalu juga Honda memberikan hadiah seperti payung, tong sampah, beg, t-shirt selepas servis kereta. Dan setiap kali servis, Imanshah akan dimaklumkan jumlah bayaran untuk servis yang seterusnya. Dapatlah sediakan wang secukupnya untuk servis berikutnya.  Kawan-kawan servis kereta di mana??


TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

24 GENTA RASA:

gadisBunga said...

next service kene berapa ek? :D

saya biasanya servis sama ah tuck je. dia org yg sama yg servis semua kereta kat kompeni saya. senang bab timing je la. dan dapat murah sikit sebab ala-ala rate regular customer. hihi~

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

patik servis KERETA sorong sendiri je...lg berbaloi.. *berkaitan x???


*waaahhhh HONDA ok...

IMANSHAH said...

@gadisBunga

hurm murah je 200 lebih..yg satu lagi next tu yg pokai..tujuh ratus ma

IMANSHAH said...

@Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A)

haha, kereta sorong aku dah guna masa jadik petani dulu

Abd Razak said...

السلم عليكم ورحمة الله

Saya servis dekat rumah jer..:)

Izzah Al-Maliziyyah said...

Assalamu'alaikum wbt cikgu...

Kereta saya dah diberanikan servis di bengkel-bengkel biasa. Alhamdulillah, lebih menjimatkan masa dan RM. Saya yakin kualiti servisnya tetap sama~

Tambahan: Suka tunggu dan bertanya itu ini kepada mekanik. Kurang-kurang bertambah jugak ilmu mekanikal.

Hafzan Sarah said...

gwa tak penah servis kete..
sbbnya takde kete
he he :D

nur aisya humaira said...

sye thu guna je,servis org lain buat...hik2..:)

esmaxempayar.blogspot.com said...

wah ...HONDA ..tumpang balik kampug buleh?

NzA said...

mahal ckit xpe ttp berbaloi...
akak pn sanggup drive 30km utk ke pusat servis toyota...rasa mcm xpuas hati bila servis kt kedai lain...

ckLah said...

...sejak beli, memang servis XIIINAM di KIA. tapi kalau setakat tayar pecah, godek sendiri. :D

Azmi said...

aku servis dlm hati je...kete tak de...

lillies said...

saya servis kat bengkel cabok je...tp dengan pemantauan ayah sy la..sy ni sediakan duit je...hehhee...tapi best gak seskali gi tunggu & tgk macam mana diorang servis kete ni..mcm2 bole belajar...dr situ la sy tau serba sikit mcm mana nak maintain kete buruk sy...hehehe...

Insan Marhaen said...

IM suka servis kat perodua, sbg jaya. gitu juga, layanan yang mesra.

tapi dah lama tak bagi hadiah. agaknya, depa jimat cermat sebab kos pengurusan melambung.

hu... apa nak jadi malaysia ni..

white rose said...

salam maulidur rasul...
xpe, bini kena jaga...

kang majuk, duk dlm umah je laa nti...

Dinas Aldi said...

keta akak masih under warranty, servis di Toyota. mesok2 bila dah habis warranty pun, tetap servis di Toyota, insyaallah :)

Adinda Amy Sensei said...

as salam awak..

selamat menyambut maulidur rasul..

saya wat blog baru ni sebab blog lama akaun gmailnya tak bole nak akses..so terpakse bikin blog baru..kalo awk free nanti..dtglaa melawat yee...

http://kilauancintasangratu2011.blogspot.com

nanti awk letak link ni laa ek...

terima kasih...

adol ihsan said...

assalamualaikum, cikgu ..

haa.. boleh la sy hantar moto Honda C70 sy tu gi servis kt tmpat cikgu tu ..

ipoh mari maa .. haha,,

::FAIZ FARISH:: said...

wah Honda..... Kete Mahal....

soffea said...

keta saye pon tak servis2 lagi. dah lebih 500km ni. huhu.


sy pon servis kat pusat yg sepatutnye lah. kat proton. sbb tak pakai honda. hehe.

Tukang cerita said...

akak pun servis kat hyundai keta kodok akak tu...
tk berani nk servis kat bengkel lain....
biolah mahai pun, janji berbaloi...
:)

Raji berkata said...

owh aah berbaloi juga kalau cmtuh
yg penting dpt free gift tu xD

Afida Anuar said...

Awal-awal beli Incik Hitam, tahun 2008. Saya dapat free service...2 tahun... bestt woo..even major service tu pun free!..wohaaa

DaHLia said...

kete lama dulu servis arwah abah yang buat, so memang sampai je time bawak je ke bengkel abah.. bila abah dah xde, pening gak nak cari kedai mana, so tunggu adik lelaki yg tlg bawak servis. Nasib kereta tu xde apa2 prob sehinggalah last eksiden hari tu..

Kete skrg ni memang kena setia dekat Honda Services je la..dah takda org yg pakar ni..Takpelah mahal pun, yang penting diorang lebih tahu dan arif.

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget